četvrtak, 28. siječnja 2016.

DA PRDTE POLIŽEŠ RAFAELO KOCKE BAŠ SAM SE NAVUKLA NA OVAJ RECEPT

rafaelo kocke
Kokos…volim njegov okus u kombinaciji s čokoladom, vanilijom, u tijestu ili kremi. Ovo mi je jedan od dražih kolača…
 Sastojci
    Tijesto
    6 bjelanjaka
    20 dag šećera
    15 dag kokosa
    10 dag brašna
    ½ vrećice (6g) praška za pecivo
    Krema
    6 žumanjaka


 
 2 žlice šećera
    2 vrećice (2 dag) vanilin šećera
    5 žlica oštrog brašna
    5 dl mlijeka
    20 dag maslaca
    za posipanje
    5 dag kokosa

Priprema
    1.
    Namažite lim za pečenje (ja koristim 24×30) i posipajte ga brašnom
    2.
    Upalite pećnicu na 170°C
    3.
    Za tijesto istucite čvrsti snijeg, dodajte šećer, dobro izmiješajte pa dodate kokos i zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ulijte smjesu u lim i pecite oko 35 minuta
    4.


   
Za kremu dobro istucite žumanjke, dodajte obje vrste šećera, brašno i nekoliko žlica hladnog mlijeka oduzetih od pola lite. Zakuhajte preostalo mlijeko te polako uz miješanje sipajte smjesu sa žumanjcima (kao kad kuhate puding), smanjite vatru pa kad se krema stisne sklonite sa štednjaka.
    5.
    Maslac dobro istucite tako da postane bijel i kremast. Umiješajte ga u skoro hladnu kremu.
    6.
    Kremu premažite preko tijesta i posipajte kokosom.

Posluživanje
Više se ne sjećam gdje sam pokupila recept no u odnosu na original smanjila sam količinu šećera. Trebalo bi biti 30 dag u tijestu i 10 dag u kremi no nama u obitelji više odgovaraju manje slatki kolači pa sam tome prilagodila i ovaj recept.
Bilo bi dobro kolač napraviti dan ranije tako da se svi okusi prožmu.
Držite ga u hladnjaku.

0 komentari