srijeda, 27. siječnja 2016.

ODAVNO NISAM PROBALA UKUSNIJU PILETINU: JASMININA ZAPEČENA PILETINA


Piletina je tako mekana i prosto se topi u ustima :)
Sastojci
    500 g pileceg filea
    300 g sampinjona
    1 glavica crnog luka
    3 cena belog luka
    1 sargarepa


   
malo ulja
    po ukusu biljni zacin
    po potrebi
      senf i brasno
    1 vezica persunovog lista
    150 ml kisele pavlake
    100 g gaude

Priprema:
    Na ulju proprziti glavicu sitno iseckanog luka, dodati sampinjone isecene na listice i izrendanu sargarepu.
    Sve dobro proprziti da uvri tecnost, zaciniti po ukusu, dodati beli luk, sitno iseckan list persuna i kiselu pavlaku.


   
Pilece belo meso/ file/, iseci na tanke snicle, svaku premazati s malo senfa, uvaljati u brasno s obe strane i proprziti na zagrejanom ulju po 5 minuta s obe strane.
    Podmazati vatrostalnu posudu, po dnu rasporediti sampinjone,a preko sloziti pilece belo meso.
    Preko mesa narendati gaudu, sve lepo poravnati i peci u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 220 stepeni.
    Pecenu piletinu iseci po zelji i sluziti toplu.

0 komentari