nedjelja, 31. siječnja 2016.

ORGINALNI RECEPT ZA KVRGUŠU


Sastojci
1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak,
pileća prsa)
1 žlica Vegete Twist za piletinu
7 žlica ulja
6 jaja



150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
 1/2 žličice soli
500-600 ml mlijeka

Priprema
1. Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist
piletina.
2. Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
3. Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15
minuta.


4. U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte
trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po
mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta. pečenu kvrgušu malo ohladite,
narežite , poslužite uz salatu... kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom
Savjet
Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu

0 komentari