srijeda, 27. siječnja 2016.

RECEPT NA KOJEM BI VAM SVAKI POSLASTIČAR ZAVIDIO: KREMASTI ČOKO UŽITAK


Sastojci
    Kora:
    6 bijelanca
    6 kasika secera
    3 kasike brasna
    3 kasike nutele
    200gr mljevenih pecenih oraha ili ljesnika
    malo cokoladnog mlijeka za natapanje kore
    Fil:
    700ml mlijeka
    2 vanil secera


 
10 kasika secera
    6 zumanaca
    2 puding vanila
    250gr margarina
    100gr bijele cokolade
    100gr crne cokolade sa kremom ljesnika
    2 kasike nutele
    kesica zelatina
    4 kesice slag pijene

Priprema
    1.
    Ubutati bijelanca u cvrst snijeg sa secerom,dodati ostale sastojke i peci u zagrejanoj pecnici na 180 C,dok se ne stvori blaga korica.Ohladiti koru i preliti cokoladnim mlijekom.
    Ja nisam imala cokoladno mlijeko pa sam umijesala kasiku nesqvika u malo mlijeka i prelila koru.
    Velicina kalupa 28.
    2.


 
Zumanca i puding ubutati,mlijeko,secer i vanil secer staviti da provri,pa umijesati puding i zumanca,skuvati kremu i ostaviti da se ohladi.Ohladjenu kremu podijeliti na dva dijela,u jedan dio dodati 125gr (polA)margarina i otopljenu bijelu cokoladu,dobro izmiksati.
    Drugi dio dodati preostalu polovinu margarina,otopljenu crnu cokoladu i nutelu.
    3.
    Zelatin preliti sa 4 kasike hladne vode i ostaviti 10min da nabubri.Zatim zagrejte zelatin da se otopi i dodajte ravnomjerno u obe kreme,ponovo kratko izmiksati kreme.
    4.
    Finalni postupak :)
    Kora,zuta krema-crna krema- ostavite par sati da se filovi stegnu,skinite ivice kalupa i tortu premazite slagom,ukrasite po zelji.

0 komentari