nedjelja, 21. veljače 2016.

AMBASADOR ROLADA! OVA PREDIVNA ROLADA , ZABORAVLJENA , ISPLIVALA IZ TEKICE ...


Sastojci
Za biskvit
7 žumanjaka
17 dkg šećera
15 dkg mljevenih oraha
3 žlice brašna
1 prašak za pecivo
7 bjelanjaka
Za kremu
1/2 l mlijeka
5 žlica brašna

 
1 puding od vanilije
250 g margarina
10 dkg šećera u prahu
25 dkg žele bombona nasjeckanih , malo ruma
2 banane
limunov sok za banane

Priprema
1.
Za biskvit
Mikserom dobro umutiti žumanjke i šećer da se volumen udvostrući , dodati brašno s praškom za pecivo i mljevene orahe . U to sve polagano s kuhačom umješati snijeg od bjelanjaka . Smjesu preliti u protvan ( onaj od pećnice ) obložen pek papirom i staviti u zagrijanu pećnicu na 180C ...pečeni biskvit odmah zarolati s papirom i ostaviti da se ohladi .

 
2.
Za kremu
Od pola litre mlijeka uzeti oko 1dcl i umješati  brašno i puding od vanilije , preostalo mlijeko staviti da zakuha , polagano uliti smjesu , kuhati dok se ne zgusne ( kad je kuhano , krema je dosta tvrda kao žganci ) Dok se kuhana krema hladi , mikserom  pjenasto umuti margarin sa šećerom  prahu , žele se nasjecka i stavi u rum . Kad se krema ohladi , sjedini se s margarinom i miksa dok se ne dobije svilenkasta i pjenasta krema . Odvoji se trećina za vanjski dio rolade , u ostali dio stavi se ocijeđeni žele i lagano promješa .

3.
Ohlađeni biskvit se odvoji od papira i premaže kremom , na kremu se polože dvije banane koje se predhodno uvaljaju u limunov sok ( malo se ocijede da na njima nema previše soka) , sve se to polagano zarola i premaže onom trećinom kreme bez želea .Stavi se u frižider da se dobro ohladi i gozba može početi !

0 komentari