petak, 19. veljače 2016.

ČOKOLADNO NAOPAKA TORTA


Sastojci
Sve je pojasnjeno
u koracima pripreme :)


 
Priprema
1.
Na pari ili na najlaganijoj vatri rastopiti 300g mlijecne i 100 g tamne cokolade.
Cokolada ne smije biti vruca nego topla.
Maknuti s vatre,lagano ulijevati 500 ml vrhnja za slag, istovremeno mjesati s pjenjacom. Mjesati dok se ne poveze.
Zdjelu obloziti prozirnom folijom, uliti cokoladu na dno zdjele, staviti u zamrzivac 15ak min dok napravite drugi sloj.
300g mljevenog keksa,100g mljevenih badema,100g cokolade u prahu preliti sa 150g rastopljenog maslaca i 1 dcl mlijeka (mlijeko i maslac skupa otapati)



Ako vam smjesa bude malo gusca,dodajte jos
malo toplog mlijeka.
Izvaditi zdjelu iz zamrzivaca,rasporediti smjesu od keksa i badema po cokoladnoj kremi pa vratiti u zamrzivac jos 15-20 min.
Uzmite tanjur, poklopite zdjelu, okrenite je naopako.
Lagano odljepite prozirnu foliju. Prelijte tortu sa glazurom od 100g bijele cokolade,zlicom ulja,zlicom mlijeka.
Po vrhu pospite cokoladne komadice ili naribajte malo cokolade,badema,ukrasite po zelji.
Nakon ukrasavanja,tortu drzite u frizideru :)

0 komentari