ponedjeljak, 15. veljače 2016.

FERRERO ROCHER PANNA COTTA PRIPREMA SAMO 10 MINUTA I UŽITAK JE ZAGARANTOVAN


Sastojci
200 g Nutelle ili Linolade
500 ml mlijeka
1 vanilija
2, 1/2 zlicice zelatine
prstohvat soli



1 zlica likera od ljesnjaka
I jos
4 bombona ferrero rocher
4 zlicice nutelle

Priprema
1.
U manju posudu odvoji 100 ml mlijeka i dodaj zelatinu , pa ostavi 5-6 min da zelatina nabubri . U medjuvremenu ostatak mlijeka i Nutellu stavi na laganu vatru i mijesaj dok se sva Nutella ne otopi i mjesavina ugrije , netreba uzavrejeti , dovoljno je da mlijeko bude toliko toplo da se Nutella moze otopiti . Dodaj vaniliju , liker , sol i nabubrenu zelatinu , mijesaj dok se zelatina ne otopi . Skini sa vatre i pusti da se sve lagano ohladi .

2.



Case , posudice ili manje zdjelice lagano u vrlo tankom sloju premazi uljem . Slozi ih na tacnu ili zdjelu sa rubom da se lakse mogu prenjeti . Pripremljeni i prohladjenu panna cottu ravnomjerno razlij izmedju zdjelica . Prekrij folijom i spremi u hladnjak da  se sve dobro rashladi i panna cotta stisne .

3.
Najbolje je da panna cotta odlezi u hladnjaku tokom noci . Prije serviranja posudicu sa panna cottom kratko uroni u vrucu vodu , samo da malo popusti uz stjenke posude da ju je lakse okrenuti na tanjur . Na svaku panna cottu stavi zlicicu nutele i jedan ferrero rocher bombon , ako zelis dodaj jos sitnih cokoladnih pralinica i naravno listice mente .

0 komentari