srijeda, 3. veljače 2016.

FLUTE BRZI RUČAK OD KROMPIRA U MALO DRUGAČIJOJ VARIJANTI


Divnog su okusa, mekane iznutra, krckave izvana, divne zlatne boje,jednostavno savršene...
Potrebno:

    5-6 srednjih krumpira
    1 jaje
    15 dag oštrog brašna
    1 luk


     10 dag pancete ili domaće suhe slanine
    lišće peršina
    ulje ili mast za prženje

Priprema:

    Krumpir skuhati pod korom, oguliti i zgnječiti ili naribati na ribež.
    Krumpiru dodati brašno, sitno sjeckani luk koji ste prethodno popržili sa sitno sjeckanom pancetom.


     Dodajte i jaje i sitno sjeckano lišće peršina pa rukom umijesiti masu. Trebali biste dobiti dosta mekano tijesto. U jedan tanjur stavite malo krušnih mrvica pa uz pomoć njih oblikujte manje popečke.
    Popečke/flute pržiti u dubokoj masnoći s obje strane dok lijepo ne porumene. Ocijediti ih od viška masnoće na papirnom ubrusu.

0 komentari