petak, 5. veljače 2016.

JUGOSLOVENSKI KOLAČ- PONEKAD JE SITNICA DOVOLJNA DA VAS SJETI NA NEKA DAVNA,PROŠLA VREMENA


Prekrasan jednostavan a tako dobar kolačić.
Sastojci
20 dag šećera
1 vanilin šećer
120 ml ulja
4 jaja
20 dag oštrog brašna
1 prašak za pecivo



135 ml vode
1 l vode
20 dag šećera
1 kg jabuka
2 pudinga od vanilje
slatko vrhnje za šlag

Priprema
1.
Žumanke i bjelanjke odvojite.Od bjelanjaka napravite snijeg.Izmiksajte žumanjke sa šećerom,vanilin šećerom,uljem i vodom,pa dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Na kraju drvenom kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.Ispecite biskvit na 180 stupnjeva u većemu plehu obloženom pek papirom(oko 40*30 cm).
2.



Jabuke ogulite i narežite na šnitice pa stavite kuhati sa šećerom i vodom.Ukuhajte puding razmućen u malo vode sa šećerom.Kuhanu kremu s pudingom i jabukama još vruću izlijte na biskvit.Kad se kolač ohladi,ukrasite ga šlag pjenom.

0 komentari