ponedjeljak, 1. veljače 2016.

KAKO NAPRAVITI DOMACI HRSKAVI POMFRIT: SAMO 3 SASTOJKA - MA TO JE SASVIM JEDNOSTAVNO , BIT JE U NACINU PRZENJA, PROCITAJTE DO KRAJA:))))

domaci hrskavi pomfrit
Sastojci
4-5 velikih krompira
ulja za przenje



so

Priprema
1.
Krompir ogulite ,operite i sjecite na ploske.
2.
Rezite ploske na tanke stapice.
3.
Pomfrit operite ponovo u vodi.
4.
Posusite pomfrit dobro sa kuhinjskim papirom.
5.
E sad ide najvazniji dio:
1.)



Moj sporet ima 9 stepena temp.
Ukljucila sam ulje da se grije na 6.
Kad se ulje ugrije , ubacite pomfrit i przite 7-8 min.
Zatim ih izvadite u zdjelu u koju ste stavili kuhinjski papir.
Pustite da se okapa od viska ulja.
6.
2.)
sad pojacajte temp. na najjace i stavite ponovo pomfrit da se przi, jedno 2 min.
Cim spustite pomfrit u ulje osjetice te kako vec postaje hrskav!
7.
Izvadite pomfrit u zdjelu , pospite sa soli i protresite malo.

0 komentari