nedjelja, 14. veljače 2016.

NAJLON TORTA USPIJEVA SVAKI PUT

Najlon torta
Možda ima sličnih verzija ovog recepta, ali ovaj sam pravila puno puta i uvek uspe, pa ću da ga podelim i sa vama... Zbog krem-bananica presek i nije baš savršen, ali su zato ukus i tekstura... poezija!
Sastojci
    Kora
     7 belanaca
     16 kašika šećera
     1 kašika limunovog soka
    Fil
     1 l mleka
     16 kašika šećera
     7 žumanaca


 
1 puding sa ukusom vanile
     5 kašika brašna
     3 kašike gustina
     1 margarin
     1 kesica šlag pene
     10 krem bananica
     200 gr čokolade
    Za ukrašavanje
     2 kesice šlag pene
     malo kisele vode

Priprema
    Kora
    Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
    Fil
    Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.


 
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
    Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
    Smesu podeliti na dva dela.
    Fil 1
    U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.
    Fil 2
    U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
    Filovati : Kora, fil 1, fil 2, šlag.

0 komentari