subota, 20. veljače 2016.

OVO JE NAJBOLJI GULAŠ KOJI SAM PROBALA POTPUNO DRUGAČI U ODNOSU NA NAŠ KOJI MI RADIMO: MAĐARSKI GULAŠ


Ovaj gulaš je nešto drugačiji od onoga što mi pravimo ali jednu stvar imaju zajedničku, fino meso se topi u ustima...  
Sastojci
Ulja za prženje
Maslac za prženje
500 g junetina
2 luka
3 režnja češnjaka
Žličica slatke paprike
Žličica ljute paprike
Sol, papar



1l vode
2 goveđe kocke
1 pasirane rajčice
3 veliki krumpiri
1 crvena paprika
1 zelena paprika

Priprema
1.
Izrežite meso na kockice i popržite ga na maslacu i ulju. Nasjeckajte luk i pržite u loncu s mesom. Stavi drugu loncu s vodom da kuha i dodajte goveđe kocke. Sitno nasjeckajte češnjak i dodajte u loncu s mesom i začinite. Mesu dodajte 0,5l kuhane vode i pasirane rajčice. Ostavite da se kuha s poklopcem oko 40 min.



2.
Nasjeckajte paprike i krumpire na manje komade i dodajte u loncu. Odstranite par žlice vode pa ostatak dodajte u loncu. U vodu koju ste odstranili dodajte 2 žlice brašna, promiješajte, dodajte u loncu i juha neka se kuha još 20 min.
3.
Dobar tek!

0 komentari