nedjelja, 21. veljače 2016.

OVO JELO IMA JEDINSTVEN UKUS, A MESO RUMENE BOJE, TOPI SE U USTIMA


Nemojte ovo nikako propustiti!
Sastojci
svinjske butkice
crni luk
mrkve
suve sljive bez kostica
vegeta



crni papar
so
casu crnog vina
casu vode
ulje po potrebi

Priprema
1.
Sipamo malo ulja u dubokom plehu gde ce ce peci meso. Nasecemo na rebarca 2 glavice crnog luka. Rasporedimo ga na dnu tave. Nasecemo i ociscene mrkve i njih rasporedimo preko crnog luka.
Svinjske butkice operemo jednu po jednu, da ne ostane koja sitna kost.
2.
Svaku butkicu malo posolimo stavimo vegete i popaprimo biberom. Ovako pripremljene butkice poregamo u pleh preko nasecenog luka i mrkve. Izmegu butkica nabacamo suve sljive bez kostica.
Ovako pripremljene butkice zalijemo sa casom crvenog vina i casom vode, /casa 250ml/. Butkice prelijemo uljem. Pleh prekrijemo i zatvorimo aluminskom folijom.
3.



U pocetku pecemo na 200-250 stepeni da prokluca, oko 30min. Zatim smanjimo temperaturu na 170 stepeni i ostavimo da sve krcka polako. Posle 2 sata butkice okrenemo na drugu stranu i prelijemo ih saftom iz pleha.
Butkice pecemo jos 2 sata.
4.
Nakon 4 sata pecenja izvadimo alu foliju a pleh vratimo u pecnici da meso zarumeni. Kad zarumeni sa jedne strane okrenemo butkice na drugu stranu da i ste strane zarumene. Onda su butkice pecene, sa predivnom bojom.
5.
Pecene butkice poregajte u posudi a sa suvim sljivama prekrijte kosti, da butkice bolje izgledaju, a preko njih stavite po koju mrkvu.
Safta koja je ostala u plehu stavite u jednu posudu i posluzite kao prilog, preukusna je.
6.
Pecene svinjske butkice izbliza.

Posluživanje
Za ovo jelo sami odaberite prilog koji vam odgovara. Svaki prilog odgovara, a moze se posluziti i samostalno posto samo jelo ima divnu saftu. Prijatno!

0 komentari