ponedjeljak, 15. veljače 2016.

PRINCEZA ŠUBARICA


Odličnog okusa i vrlo lijepo izgledaju
SASTOJCI
TIJESTO
150g masti ili 160 g margarina
10 žlica šećera
4 jaja
520 g mekog brašna
60 g tamnog kakaa
1 prašak za pecivo


 

KREMA
500ml mlijeka
1 dolcela puding vanilija
2 pune žlice gustina
150g šećera
2 burbon vanilija, vanili pasta
100g bijele čokolade
250g maslaca
kokos


 

PRIPREMA
1. Mast i jaja dugo, dugo miksajte da vam se pretvore u finu kremu. Ostalo prosijte i dodajte u tu kremu te fino povežite, meni sve to odradi mikser a vi možete i rukama, kad povežete. Ostavite u frižideru da se malo stegne, pola sata. Rastanjite i vadite keksiće na veličinu koju želite.
pecite nekih 10-tak minuta.

2. U 100 ml mlijeka razmutite puding i gustin. Ostalo mlijeko sa šečerom ugrijte do vrenja i skuhajte puding, cijelo vrijeme miješajući pjenjačom da se ne stvore grudice. Kad je puding kuhan ugasite vatru i dodajte izlomljenu bijelu čokoladu, burbon vaniliju i maslac a možete i margarin sa okusom vanilije. Miješajte pjenjačom dok se sve ne otopi i poveže u gustu gustu finu kremu. Prebacite u drugu posudu i prekrijte prijanjajučom folijom da se ne stvori kožica.
Ohladite kremu do kraja. Ja obično to napravim navečer i pustim do jutra.

3. Slažete keks, krema, keks, krema, keks. Cijeli keks okolo namažete kremom i uvaljate u kokos. Na vrh stavite cvjetak kreme i princezi krunu od hostije, a možete i čokoladu.

4. Moji keksići su bili za dva griza, promjera 3,5 cm, lijepi, slatki i mamili su da ih zagrizeš.......

0 komentari