četvrtak, 4. veljače 2016.

PUNJENI KOTLETI SA SIROM I ZAČINSKIM BILJEM I PIRE KROMPIR S LUKOM! NAZIV JE DUG A JELO JE JAKO JEDNOSTAVNO I UKUSNO


Sastojci
4 svinjska ili teleća kotleta
100g svježeg sira
50g kiselog vrhnja
luk vlasac,sol,papar,vegeta
1 žlica brašna
za umak
200ml vode
1 žlica brašna
1 česanj češnjaka

 
začini
pire
600g pirea
2 mlade kapulice
50ml kiselog vrhnja
1 žlica maslaca
sol i papar

Priprema
1.
Pomješajte sir vrhnje i luk vlasac i posolite.
Ako je suhi vlasac potopite ga u vodu pa ga tek onda dodajte siru.
Možete dodati i druge začinske biljke .

2.
Kotletima zarežite džepiće.

3.
Nafilujte ih sirom i zatvorite čačkalicom

4.
Posolite ih povegetajte

 
5.
Umočite u brašno i frigajte na ulju po par minuta sa svake strane.
Sada ih izvadite vani
6.
UMAK:Sa tave na kojima su se frigali kotleti ocjedite višak masnoće.
Na tu tavu stavite brašno,češnjak ,vodu i začine i prokuhajte par minuta na kraju dodajte žlicu maslaca
7.
PIRE:
Popržite mladu kapulicu na malo masla.
Propasiranom pireu dodajte kapulicu,vrhnje sol i još jednom propasirajte

8.
Servirajte toplo

0 komentari