subota, 20. veljače 2016.

RECEPT KOJI SAM DOVELA DO SAVRŠENSTVA: POGLEDAJTE U ČEMU JE TAJNA ZA NAJBOLJE I NAJMEKŠE PALAČINKE!


Pravim ih godinama po ovom receptu, ko god je probao sa oduševljenjem je tražio recept koji sam sada odlučila podijeliti sa svima.
Sastojci
300 ml mineralne vode
200 ml mlijeka



kašikica ulja
2 jaja
oko 250 gr. brašna
prstohvat soli
ulje za prženje
namazi po želji
Priprema
Pomješajte prvo jaja, ulje, so, vodu i mlijeko pa postepeno dodajite brašno uz konstantno miješanje da izbjegnete grudvice (brašno dodajite dok ne dobijete kremastu smjesu). Ostavite da odstoji nekoliko minuta.


 

Pržite ih u zagrijanoj tavi za palačinke u koju ste stavili samo kap ulja. Debljina palačinki će zavisiti od  količine koliko ste usuli u tavu.
Premazati ih možete namazima po želji. Ja najviše volim kombinaciju krema i isjeckanih banana. Uživajte!

0 komentari