ponedjeljak, 15. veljače 2016.

RUČAK KAO IZ NAJBOLJI RESTORANA: PILEĆE ROLNICE


SASTOJCI
1 kom pilećeg bijelog mesa
200 g šunkarice
200 g tvrdog sira
za bešamel:
4 žlice ulja



4 žlice brašna
0,5 l mlijeka
začini: muškatni oraščic, sol, peršin list
2 velike žlice kiselog vrhnja

PRIPREMA
1.
Bijelo pileće meso odstranite od kostiju i isjecite  na tanke šnite. One veče prepolovite, a ako bude manjih stavljati ćete po dvije. Stavite sir, šunkaricu pa piletinu.
2.



Zarolajte u rolice i poslaožite u vatrostalnu podudu ili u lim.
3.
Bešamel:
Na ulju popržite brašno. Uz dodavanje mlijeka napravite gusti sos, dodajte začine i na kraju kiselo vrhnje te dobro izmješajte. Prelijte preko rolica i pecite na 200oC oko 30 minuta.
4.
Gotove rolice malo ohladite (15 minuta) i onda poslužite npr. uz crvenu rižu (riža sa crvenom paprikom) ili nešto po vašoj želji.

0 komentari