nedjelja, 7. veljače 2016.

RUŽICE OD ČOKOLADE NAJBOLJI UKRAS SVAKOJ TORTI ILI KOLAČU: RECEPT


Sastojci
225 gr tamne cokolade 50-60 % kakaoa
110 gr corn sirupa



papir za pecenje i plasticna folia

Priprema
1.
Iseci sitno cokoladu pa je topiti na pari stalno mesajuci.Kada se 2/3 cokolade otopilo skloniti sa vatre i nastaviti sa mesanjem gumenom spatulom dok se sva cokolada ne otopi.Usuti svu kolicinu corn sirupa i nastaviti sa mesanjem dok cokolada ne pocne da se stvrdnjava i ne pocne da se odvaja od zidova posude (oko jedan minut).Sipati cokoladu na mastan papir(papir za pecenje),rastanjiti da bude debljine oko dva cm.pa je uviti u papir i staviti na hladjenje najmanje 24 sata.Kada se izvadi iz frizidera masa ce biti cvrsta pa seci male parcade i polako mesiti prstima da bi se dobila meka masa spremna za modelovanje(mekoce kao plastelin).


Praviti loptice velicine veceg graska pa od svake loptice praviti latice(latice praviti izmedju  dve plasticne folie).Gotove ruzice cuvati na hladnijem i suvom mestu(nije potrebno da se cuvaju u frizideru)Ako se sva cokolada odmah ne potrosi uviti je u plasticnu foliu i cuvati je u frizideru do sledece upotrebe.

0 komentari