nedjelja, 7. veljače 2016.

SAVRŠEN U SVOJ JEDNOSTAVNOSTI: PAŠA LOKUM


Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci …
Sastojci
300g secera
1 l mljeka
100g putera



60g gustina
120g brasna
4 velike kasike kakaa
1 vrecica vanilin secer
I JOS:
100g kokos
2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici )

Priprema
1. U vecoj serpi sipati mljeko ,secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta .



2. U cetvrtastom plehu ( od rerne ) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati!
3. Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici ide: (1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga ….. dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom .
4. Sjeci na lente ( 3 cm ) i motati u krug …..tako se formira pasa lokum ! (Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte )sa osjecajem ! :)
Posluživanje
Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci …

0 komentari