utorak, 16. veljače 2016.

SAVRŠENO PEČENI KROMPIRI OVO JE IDEALNA KOMBINACIJA I SAMI SE UVJERITE


Krumpiri spremljeni na ovaj način mogu biti i samostalno jelu...i prijati će svakome...tope se u ustima i nas su oduševili....!!!!
SASTOJCI
1 kg duguljastih krumpira
2 v.ž ulja
sol,papar
2 crvene paprike



2 češnja češnjaka
1 svežanj peršinovog lišća
25 dag mozzarele

PRIRPEMA
Krumpire dobro oprati,ili oguliti i oprati te uzdužno prepoloviti.Ulje zagrijati u tavi.Krumpire peći na ulju oko 5 minuta sa svih strana na umjerenoj temperaturi.Zatim krumpire izvaditi,posoliti i popapriti.
U međuvremenu pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.Paprike oprati,prepoloviti,ukloniti sjemenke te što sitnije narezati.



Češnjak oljuštiti,protisnuti te dodati paprikama.Peršin sitno nasjeckati.Mozzarelu ocijediti te narezati na male kocke.
Krumpire posložiti u lim za pečenje ravnim dijelom prema gore.Papriku,peršin,mozzarelu i kiselo vrhnje  promiješati.Dodati sol i papar.Smjesu razdijeliti na svaku polovicu krumpira.
Krumpire peći  oko 30 minuta,dok se sir posve ne rastopi te dobije zlatnosmeđu boju.Poslužiti uz salatu po želji.
Kod nas uz omotana jetrica.

0 komentari