utorak, 16. veljače 2016.

SIR – SPIRALE!!! FINE I MEKE SPIRALE.TESTO NE CEKATE DA NARASTE,VEC ODMA PRAVITE I PECETE.ZA DORUCAK ILI VECERU…..SAVRSENO.


Sastojci
700 gr. brasno
1 kockica svezi kvasac
1 zlicica soli
pola zlicice secera
2 zlice ulja



oko 250 ml. mlake vode
300 gr. sira
2 zlice kiselog vrhnja
250 gr. margarina
po ukusu susam

Priprema
1.
U malo malku vodu stavite secer,zlicicu brasna i kavasac.Promesajte,te ostavite sa strane da se kvasac aktivira.
2.
U posudu u kojoj ce te mesiti,prosijte brasno.Dodajte sol,ulje i narasli kavasac.Dodavajuci si vode,zamesite meko,glatko i mazno testo koje se nelepi za ruke.
3.
Prebacite testo na blago pobrasnjeni radni stol.Podelite testo na 2 loptica.Sad sa valjkom,rastanjite jednu lopticu,te premazite sa omeksalim margarinom (mozete margarin zameniti za puter).
4.



U drugu zdelicu,stavite sir,te ga sa viljuskom iznjeciti.Dodajte kiselog vrhnja,promesati da se sve lepo sajedini.
5.
Pola od testa,premazati nadjevom od sira.Sad preklopite testo povrh nadjeva i pritisnite strane sa prstima kao da stipkate.Testo ponovo premazite margarinom te po celoj povrsini nanjeti nadjev.Sad ponovite postupak i sa ostalim testom.
6.
Kada ste zavrsili sa ostalim testom,prebacite testo povrh onog prvog.Na drugoj kori,po vrhu nestavljati nadjev,samo na prvu.
7.
Sa ostrim nozem secite testo na trake.Sa rukama zamotavajte testo da dobije oblika spirale.Redzajte u pleh oblozen pek papirom.
8.
Celu povrsinu spirala premazati uljem,te naneti susam po ukusu (ja nisam stavljala).Stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnci na 200 stepeni nekih 30-ak minuta.Procenite sami,jer svaka pecnica nepece isto.Kada testo bude dobilo lepu zlatnu boju,onda su gotove.
9.
Dok su jos tople,posluzite savrsene su.Umesto sira,mozete staviti spanac,blitvu….masti na volju.

0 komentari