utorak, 16. veljače 2016.

SIROMAŠKICE-NIKAD BRZE KIFLICE NISAM NAPRAVILA. TOPE SE U USTIMA. JA SAM IH PEKLA OKO 20 MIN


Sastojci
potrebno:
300ml ulja
150ml vruce vode



1 prasak za pecivo
cca 500g brasna
za valjanje:
cca 200g secera u prahu
1 vanilin secer

Priprema
1.
Ukljucite rernu na 200 stepeni.
2.
Pomesajte vodu i ulje, sipajte prasak za pecivo i promesajte pa dodajte brasno postepeno mesajuci najpre kasikom a zatim i rukom.
3.



Testo podelite na 3-4 loptice (ja sam na 2 i dobila sam 16 vecih kiflica, ali mamine male su sladje) pa na pobrasnjenoj dasci najpre rukom oblikujte spljosteni krug a zatim rastanjite oklagijom. Stavite na svaki deo po malo marmelade (ja stavila fenomenalni argentinski sir od dunja) i motajte kiflice koje redjate na pleh sa pek papirom i odmah pecete dok ne porumene. Ako vam se testo lista samo pritisnite prstom tu i tamo; kiflice budu ‘rosave’ kad se ispeku, ali secer to lepo prekrije ;)
4.
Vruce kiflice valjajte u prah secer pomesan sa vanilinim secerom.
Posluživanje
Lepse su kad se ohlade (vise krckaju).

0 komentari