petak, 5. veljače 2016.

“TOLJENIK” – JEDAN OD ONIH STARINSKIH,TEŠKIH,PRESLATKIH KOLAČA…MENI MORAM PRIZNATI MNOGO DRAGIH..


SASTOJCI
1. testo
5 jaja
5 kašika šećera
2,5 kašike griza
2,5 kašike brašna
70gr rendane čokolade
200gr mlevenih oraha


 
2.testo
5 jaja
5 kašike šećera
2,5 kašike griza
2,5 kašike brašna

Sirup(agda)
750gr šećera
8 dcl vode
1 limun


 
PRIPREMA
Za prvo testo, dobro umutiti jaja i šećer.

Dodati redom i ostale sastojke i sve promešati da se sjedini.

Podmazati i posuti brašnom pleh(moj je 22×37),pa sipati testo i peći ga na 200C 10-tak minuta, tek da se malo zapeče.

Za to vreme, umutiti jaja sa šećerom za drugi deo testa, dodati brašno i griz i sve sjediniti.

Sipati na polupečeno testo i ispeći kolač.

Skuvati sirup od šećera, vode i limuna sečenog na kolutove(ne dugo, nekoliko minuta).

Vrućim sirupom preliti vruć kolač.

Posuti mlevenim orasima.

0 komentari