subota, 6. veljače 2016.

ZAPEČENI KRUMPIR SA ŠUNKOM I JAJIMA


Sastojci
1 kg krumpira
4 jaja
20 dkg kuhane šunka
2 dl vrhnja

  f
3 žumanjka
maslinovo ulje,sol,biber,isjeckani peršin

Priprema
1.
Stavite kuhati oprani krumpir u ljusci.Skuhan ohladite, ogulite i izrežite na kolute.
2.
Skuhajte jaja.Ohladite, ogulite i narežite na kolute.
3.
U nauljenu vatrostalnu zdjelu posložite red krumpira, posolite, popaprite i pospita isjeckanim peršinom.Zalijte sa malo vrhnja.
4.

  f
Na to poslažite kolutove jaja i stavite na njih izrezanu ,na kockice, kuhanu šunku.
5.
Zadnji red su opet krumpiri, koje treba posoliti i popapriti.Poprskajte ih malo maslinovim uljem i zalijte preostalim vrhnjem u koje ste umiješali 3 žumanjka.
6.
Peći na 220°C 30 min.

0 komentari