petak, 5. veljače 2016.

Želite guću kosu koja ima jak korijen? Onda vam ovo treba


U 1 jušnoj žlici toplog mlijeka rastvoriti 1 čajnu žlicu meda ili šećera, dodati 20 gr svježeg kvasca (ako koristite suhi: 1 kesica suhog kvasca od 7 g zamjenjuje 40 gr svježeg kvasca).



Ostaviti na toplo mjesto da fermentira (naraste) 15-20 minuta. Dobivenu smjesu nanijeti na čistu, vlažnu kosu, od korijena prema vrhovima. Može se nanositi i na neopranu kosu. Umotati najlonskom vrećicom i toplim ručnikom.

Ovakve maske zahtijevaju utopljavanje (ručnik, kapa) da bi se stvorili optimalni uvjeti za rast kolonija gljivica kvasca. S njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake Ako curi, probajte drugi put staviti manje mlijeka. Ostaviti na glavi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže – to bolje. Poslije oprati šamponom, ako koristite na suhu, neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, vlažnu kosu, oprati samo vodom i s malo balzama. Miris, koji ćete osjetiti za vrijeme djelovanja maske, nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši. Napomena: Neki prave ovu masku i bez mlijeka: na komad kvasca staviti žličicu meda, ništa više. Kad kvasac naraste, a to se događa brzo, dodati žličicu ricinusovog ili maslinovog ulja (pa čak možete i bez ulja – kvasac je najvažniji ovdje).

Držati na kosi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže – bolje. Poslije oprati šamponom, ako koristite na neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, oprati samo vodom i s malo balzama. Nakon ovih tretmana, kosa je zdravija i prekrasna: gušća, obnovljena, sjajna i s puno volumena!

0 komentari