srijeda, 17. veljače 2016.

ZLATNE KIFLE! KAKO JE SAMO KIFLA MEKA BEZ MARGARINA I BEZ MLEKA!


Kako je samo kifla meka BEZ margarina i BEZ mleka!Licno moj recept nastao iz ljubavi prema mojoj djecici, kada sam im obecala Kroasane dok dodju iz skole a onda zafalilo nekih sastojaka ja odlucim da napravim ovo
SASTOJCI
Tjesto
400ml jogurta
300ml vode
200ml ulja
2 velike kasike secera
1 velika kasika soli



1 velika kasika kvasca
2 jaja
1kg i 100gr brasna (potrosila sam vise od kila)
ZA FILOVANJE
Nutella
Sir

PRIPREMA
1.
U serpu za mjesanje tjesta staviti jogurt, vodu i ulje (treba da bude toplo vodu I ulje malo zagrrejati pa onda dodati jogurtu)
2.
U drugoj posudici razmutiti kvasac sa jednom kasikom secera, jednom kasikom brasna I malo vode ostaviti da nadodjete dodati u mjesavinu ulja jogurta I vode
3.
Mikserom (zice za meko tjesto) pjenasto umuti jaja sa 1 kasikom secera te dodaj u smjesu
4.
Nastavi miksati tjesto dodaj
5.
pola kolicine brasna I miksaj oko 5 minuta najvecom brzinom
6.
Zatim zamjeni zice na mikseru stavi zice/nastavke za tjesto I nastavi dodavati brasno sve dok tjesto ne postane dvrdje tako da ga mozes iskrenuti na sto i oblikovati kuglu (da bi tjesto bilo jos vazdusastije bacite ga koji put od sto)
7.
Oblikujte kuglu I stavite da se odmara (najbolje je u plasticnu posudu koju mozete poklopiti) dok ne udvostruci volumen
8.
Dokisalo pazljivo istrestina sto I razoklagijati sto veci krug, seci testo najprije u
9.
4 dela onda u
10.
8 delova I svaku osminu u tri dela tako da
11.
dobijete 24 komada
12.
Kifle punite
13.
Nutellom ili sirom po vasem izboru
14.



Zamotajte kifle (Ja uzmem jedan komad iz kruga I onda ga jos malo rukom rastegnem I
15.
umotam kiflu
16.
Ostavite da dokisaju duplo!
17.
Pecite na 180C oko 15tak min dok ne dobiju lepu zlatnu boju
18.
Neka se malo
19.
ohlade u tepsiji pre sluzenja
20.
Ohladjene mozete staviti u
21.
plasticnu kutiju ako ostane I sutradan su nenadmasne I slane

0 komentari